Kuidas luua pinnimiseks sobivad fotod?!

04:13 Unknown 0 Comments


Fotokuu raames võtsin osa Photocrafti interneti seminarist “Photography for Pinterest”. Pinterestist on kujunenud internetis müüjatele üks suurimaid klientide leidmise allikaid. Sel leheküljel on üle 70 millioni kasutaja. Suur osa neist on tarbijaid, kes otsivad tooteid oma koju, pulmadeks, suurepäraseid kingitusi ja paljut muudki nagu näiteks ideid erinevateks projektideks. Pinterestis edu saavutamise saladuseks on loomulikult suurepärased tootepildid. Niisiis jagas Photocrafti meeskond seminarist osavõtjatele mõningaid nippe, mida fotosid tehes silmaspidada, et need oleks pinnitavad.

Alustuseks tutvustati pisut statistikat, mis andis ülevaate aktiivsest Pinteresti kasutajast.
• Enam kui 70 millionit kasutajat
• 80% kasutajatest on naised
• 94% pinnimistest on tehtud naiste poolt
• 30% kasutajatest eelistavad Pinterestis olemist teleka vaatamisele. Siit võite järeldada, millisel ajal päevas inimesed eelistavad Pinterestis tegutseda.
• Emad pinnivad 3x rohkem kui teised kasutajad.

Et Pinterestis läbi lüüa, pead endale selgeks tegema, milline on sinu ideaalne klient ja kuidas nende tähelepanu püüda. Alustuseks mõtle oma ideaalse kliendi elustiili peale ja proovi vastata järgmistele küsimustele:
• Kus neile meeldib aega veeta?
• Milline on nende stiil?
• Milline näeb välja nende kodu?
• Mis on nende jaoks oluline?
Kui oled välja mõelnud, milline on sinu ideaalne klient, tuleb tema tähelepanu püüdma hakata. Selleks soovitati luua vastavaid teemaseinu.

Mina pean Etsys Barbie riiete poodi Riana's Barbie Closet. Näiteks seega on minu ideaalne klient ilmselgelt ema, kel on kodus vähemalt üks suur Barbie fännist tütar ja suure tõenäosusega mängis ta lapsepõlves samuti Barbidega. Ta naudib oma tütrega aja veetmist ja üsna kindlasti mängivad nad koos meelsasti nukukestega. Tema jaoks on oluline oma lapse heaolu. See ema hindab kindlasti ka käsitööd, kuid ilmselt pole tal kas piisavalt oskusi ise nukudele riideid teha või puudub selline aeg, mistõttu otsib ta interneti avarustest oma tütre nukudele sobivaid riideid. Ei ole ka välistatud seegi võimalus, et ta teeb seda koos tütrega. Vastavalt oma ideaalse kliendi kirjeldusele, tuleb ka valida sobivad teemaseinad. Nukuhuviliste ligimeelitamiseks on mul olemas teemasein Barbie Wardrobe ja käsitöö huvilisi meelitan ligi mitmete heegeldamisteemaliste seintega. Aga nagu näha, arenguruumi veel on.

Järmisena peaks mõtlema, millistele seintele sa tahaksid, et sinu pilte pinnitakse? Otsi välja mõni enda jaoks meeldiv ja populaarne pinnija ning ürita aru saada, mis on tema stiil. Uuri, millega populaarsed pinnijad tegelevad ja mis on parasjagu teemaks. Näiteks toodi Joy Cho / Oh Joy!



Ja viimaks jõuti ka praktiliste näpunäidete juurde. Kuidas siis selliseid pinnitavaid pilte luua?

  • Tee teravad ja selged fotod. Teravamate fotode tegemiseks kasuta statiivi või kasuta mõnd kaugjuhtimisvõimalust. Ma tean, et minu fotoaparaati on võimalik pildistama panna ka nutitelefonis mingit äppi kasutades.
    Selgemate piltide saamiseks muuda oma kaamera säri aega ja kasuta kindlasti loomulikku valgust. Mina, kui algaja fotograafi, ei tea pildistamisest suurt midagi, kuid Fotokummut on üks suurepärane blogi, kus tehakse põhiline algajale kenasti selgeks. Ja eesti keeles.
  • Pinnimiseks kasuta vertikaalpaigutuses (portrait) pilti. Vertikaalpaigutuses piltide kasutamine annab Pinteresti uudistevoos ruumi juurde, sest pildid on siis suuremad. Proovisin teha ka ühe näidis seina. Teemaks Iiri pits ja välja tuli selline:

  • Kasuta ühtlast tausta ja vaata, et kõik pildi nurgad oleks taustaga kaetud. Tavaliselt keritakse pildivoogu väga kiiresti edasi ja peatutakse ainult siis, kui nähakse miskit silmapaistvat. Näiteks torkavad silma tumedama taustaga pildid, sest Pinterest põhi on hele ja ka kõik tekstid on heledal taustal. Seega kui pildi enda taust on ka hele, peab seal olema midagi muud erilist. Kas pilt on piisavalt värviline või hoopis harmoneeruvates neutraalsetes toonides. 
  • Kasuta ära värve. Kui sul on värvilised tooted, siis võib võtta eesmärgiks püüda saada pinnitud värviteemalistele seintele. Näiteks tõi seminari läbiviija Lyndsey James oma Pinteresti seintest esile kollaseteemalise "Hello Yellow". Selles punktis sain ma targemaks selle võrra, et ka Pinterestis saab kasutada hashtagi (#) täpselt nagu Twitteris või Facebookis. Niisiis kõiki oma ilusaid värvilisi pilte tagima! 

  • Tee oma tootedetest pildid võimalikult lähedalt. Olete ehk isegi telefoniga Pinterestis käies tähelepannud, et mõned pildid on nii väiksed, et ei saa arugi, mis seal on. Ja siis torkavad silma enamasti hea lähivõttega pildid. Minu meelest sama kehtib ka telefoniga Etsys surfates. 
  • Kompositsioon on kõige olulisem. See punkt ehk ei vaja pikalt lahti seletamist. On ilmne, et suurepärased piltidid on väga osavalt kokku pandud. 
Viimaks anti veel kaks head soovitust.

  1. Ära pinni ainult oma tooteid, vaid kindlasti ka teiste omi. Ära karda konkurentsi. Jaga kindlasti ka teiste inimeste töid, sest mingil hetkel pöörduvad inimesed sinu seinale tagasi teadmisega, et seal on hea kogumik näiteks ehtest. Seega sealt võib midagi ilusat leida. 
  2. Pinni alati ära ka enda fotod oma veebilehelt, veebipoest või blogist. Kuidas muud moodi ikka pinnitud saada. 
Pinteresti avarustest leidsin hiljaaegu juhised ideaalse postituse loomiseks sotsiaalmeedias, kus muuhulgas on välja toodud ka parimad postitamise kellaajad. Pildi leiate pinnimiseks siit. Sealt seinalt leiab muudki kasulikku ja põnevat.

Head pinnimist!
Riina

0 comments: