DIY Imelihtsad siidimaalitehnikad (postitas SingingScarves)

09:07 Silja Erg 1 Comments

Pusasall

Pusasalli maalimisega saab hakkama juba kaheaastane laps, kes pintslit enam suhu ei topi, aga loomulikult võivad selle loomist proovida igas vanuses siidimaalisõbrad. 
See on kõige lihtsamini valmiv siidsall, mis on iga kord erinev ja kordumatu. Esmalt tuleb siid niisutada veega (mitte liiga märjaks jätta) ning seada kilele vms alusele kunstipärasesse pusasse. 
Siis tuleb valida sobilikud värvid. Alguses on lihtsam, kui värvipalett on piiratud, nt erinevad punased + kollane, rohelised + pruun või mis iganes teile meelepärane on. Ettevaatlikum tuleks olla värvustega, mis värviringis üksteisest kaugel, nt punane ja roheline koos. Muidugi võib neidki ühes sallis kasutada, aga siis on soovitav nad pusas üksteisest veidi eemale kanda, mitte päris suvaliselt plätserdada (aga viimast armastavad pisikesed kunstnikud ju kõige enam!).


Kui pusa ühelt poolt ära värvitud on, võib selle ümber keerata ja ka teise poole ette võtta. Ja ongi sall valmis - ise kuivab see päris kaua, sest niiskust on selles palju, nii et kannatamatumad võivad ka fööniga kaasa aidata (see aitab triikrauavärvil ühtlasi kinnituda).


Siis tuleb sall üle triikida, pehmendava ainega (nt Lenor) läbi loputada ja veelkord niiskelt triikida. Ning kaela või kingipakki! 
Pusasall on kõige lihtsamini valmiv siidsall, mis on iga kord erinev ja kordumatu. Salli võib maalida ka mitte niivõrd pusasse seatuna, vaid kenasti kilele kortsutatuna, siis on ka tulemus korrapärasem, nagu juuresoleval fotol (foto autor Nadja Osijärv,
modell Stella):

1 comment:

  1. Teise foto peal on näha ka noore (peagi kaheseks saava) siidimaalija väike käsi ; ))

    ReplyDelete